openTileEngine | Avoimen lähdekoodin pelimoottori Arduinolle

16/05/2019

Löydät pelimoottorin tästä linkistä:

https://github.com/Teneppa/openTileEngine.git


Avoimen lähdekoodin pelimoottori on lähestulkoon valmis. OpenTileEngine on ns. tile-based pelimoottori, joka käsittelee kaikki näytöllä olevat objektit neliöinä. Toimintaperiaate on hyvin pitkälti samantyylinen kuin Game Maker Studion, mutta graafinen käyttöliittymä uupuu.

Kyseisen pelimoottorin valittikortti on taulukoihin tallennettavat tasot.
Yhdelle kartalle tulee kokoa vain 16 tavua. (Kartan koko on 16x8 tileä.)

Ominaisuudet

OpenTileEngine toimii useammalla näytöllä, sillä piirtofunktiot on annettu pelimoottorille erikseen funktio-osoittimilla. Tällöin koko pelimoottoria ei tarvitse muokata sieltä sun täältä, vaan yhden rivin muuttaminen riittää.

Pelissä esiintyvät objektit, kuten pelaaja, piikit, kolikot, tms. ovat täysin dynaamisia. Niille on erikseen oma kirjastonsa (gameObject.cpp), joka sisältää objektin piirtofunktion, koordinaatit, bittikartan ja AABB-törmäysten laskennan halutun objektin kanssa. (Esim. pelaajan osuessa avaimeen, siirry seuraavalle tasolle.)

Onko pelimoottorilla tehty yhtään peliä?

Kehitin pelimoottorin ohessa erään hyvin yksinkertaisen tasohyppelypelin. Pelin tarkoituksena on väistellä piikkejä ja saada kolikko kerättyä, jotta pääsee seuraavalle tasolle. Peli on mukana GitHubista löytyvässä koodissa.

Mitä tarvitset aloittaaksesi?

Projekti on luotu Visual Studio Community 2017 -ohjelmalla, jossa on Visual Micro -lisäosa, joka mahdollistaa Arduinon koodaamisen Visual Studiosta käsin. Voit toki avata koodin myös muilla ohjelmilla.

Tarvitset myös jonkinlaisen kehitysalustan ja ohjelmointilaitteen. Näytön asetukset löytyvät tiedostosta openTileEngine.ino ja nappien asetukset tiedostosta inputOutput.h.

Voit myös halutessasi ostaa minulta valmiita käsikonsolialustoja. Kyseinen esimerkkikoodi toimii suoraan V1 ja V2 konsoleissa.

https://teukka.webnode.com/l/avoimen-lahdekoodin-kasikonsoli2/Löydät käsikonsolialustat painamalla tästä.